Трамп у разі переобрання президентом США дбатиме про власні інтереси - ексрадник

Трамп у разі переобрання президентом США дбатиме про власні інтереси - ексрадник

Укрінформ
Колишній радник президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Джон Болтон у новому виданні своїх мемуарів, опублікованому у вівторок, заявив, що Трамп не гідний займати найвищу посаду в країні.

Як передає Укрінформ із посиланням на Reuters, Болтон описав його як особу вкрай егоїстичну і мстиву, яка карала особистих ворогів і задовольняла супротивників – Росію та Китай.

Болтон, який працював у Білому домі у 2018 та 2019 роках, звинуватив потенційного кандидата на президентських виборах від республіканців у браку послідовного політичного світогляду. У разі переобрання Трамп може ініціювати вихід США з НАТО, обмежити підтримку України, заохотити Китай до блокади Тайваню й загалом дотримуватися політики ізоляціонізму, застеріг Болтон.

«Трамп не гідний бути президентом, – написав він у передмові до книжки «Кімната, де це сталося», присвяченої його 17-місячному перебуванню на посаді радника з національної безпеки. – Якщо його перші чотири роки були поганими, то наступні чотири будуть ще гіршими».

Читайте також: Європа має бути готова до перемоги Трампа - президент Чехії

Ексрадник, за його словами, помилково вважав, що тягар посади дисциплінуватиме президента. Проте він виявив, що Трамп поглинутий власними інтересами.

«Він дбає майже винятково про власні інтереси», – написав Болтон, припустивши, що Трамп волів би мати «Білий дім кріпаків», які б беззаперечно виконували його накази.

Ексрадник також стверджує, що Трамп може відмовитися від консервативної політики в разі переобрання на другий термін. При цьому відстоювання «думки його виборців буде зведено до мінімуму».

На думку Болтона, Трамп запустив «вірус ізоляціонізму», який пронизує Республіканську партію, і «в жодній сфері... діяння Трампа не були більш руйнівними, ніж у національній безпеці».

«Майже неминуче політика Трампа щодо України під час другого терміну буде сприятливою для Москви», – зауважив Болтон.

Читайте також: Зеленський: Якби план Трампа про закінчення війни за 24 години був дієвим, я був би щасливим

Тайвань та інші країни біля Китаю «зіткнуться з реальною небезпекою під час другого терміну Трампа», додав він, припускаючи, що Пекін під керівництвом президента Сі Цзіньпіна спровокує кризу шляхом блокади острова.

«Між Путіним і Сі Цзіньпіном точиться запекла боротьба, хто з них був би більше радий бачити Трампа знову при владі», – переконаний Болтон.

Як повідомлялося, Трамп залишається найімовірнішим претендентом на висунення кандидатом на президентських виборах цього року від Республіканської партії.

Фото: Tom Williams/CQ Roll Call

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-