У Росії стався масштабний збій в роботі інтернету

У Росії стався масштабний збій в роботі інтернету

Укрінформ
По всій Росії спостерігається масштабний збій у роботі рунету – у користувачів виникли складнощі при відкритті сайтів із доменом «.ru».

Про це повідомляє Настоящее время, передає Укрінформ.

За даними проєкту Downdetector, безліч скарг на збої в роботі сайтів стосувалися ресурсів "Яндекс", додатків "Тінькофф", "ВТБ", Avito, Wildberries, Ozon та багатьох інших.

Зазначається, що користувачі з Європи також не можуть зайти на сайти із доменом «.ru».

Портал "Код Дурова" повідомив, що збій стався через проблеми з DNSSEC. Це набір розширень протоколу DNS, який має гарантувати достовірність та цілісність даних. У Координаційному центрі доменів «.ru» та «.рф» підтвердили цю інформацію.

«Фахівці Технічного центру Інтернет та МСК-IX працюють над її усуненням. Наразі для абонентів НСДІ проблема вирішена. Ідуть відновлювальні роботи», - сказано в офіційній заяві центру.

Читайте також: У деяких регіонах Росії відключають інтернет для налаштування ППО

Проєкт "Мережеві свободи" припускає, що збій може бути пов'язаний з експериментами створення національного сервісу доменних імен (DNS – Domain Name Server). DNS, своєю чергою, захищена цифровим підписом DNSSEC від заміни шахраями. "Мережеві свободи" пишуть, що російська влада планувала перевести всіх користувачів країни на національний сервер DNS, можливо, це зараз і відбувається.

Як повідомляв Укрінформ, хакери угрупування Blackjack, які, ймовірно, мають відношення до СБУ, зламали сервери російського держпідприємства, яке будує військові об’єкти по всій території РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-