Російського опозиціонера Кара-Мурзу запроторили до камери як «злісного порушника»

Російського опозиціонера Кара-Мурзу запроторили до камери як «злісного порушника»

Укрінформ
Російського опозиційного політика, журналіста Володимира Кара-Мурзу, який напередодні зник із омської ВК-6, в якості покарання помістили до єдиного приміщення камерного типу (ЄПКТ) у виправній колонії №7 в тому ж Омську.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє в Телеграм-каналі "Новая газета".

Кара-Мурза, який раніше перебував у колонії №6, написав своєму адвокату Марії Ейсмонт, що у п'ятницю (26 січня) його без жодного попередження викликали на «комісію» за чергове «злісне порушення». За словами політика, його звинуватили в тому, що він не встав за командою «Підйом», яку йому навіть не включили. «Комісія», повідомив Кара-Мурза, ухвалила перевести його в ЄПКТ — «щоб життя медом не здавалося».

У єдиному приміщенні камерного типу у ВК-7 Кара-Мурза має провести чотири місяці — до 26 травня, але, за його словами, «ці терміни можуть зрушуватися, якщо знову буде ШІЗО».

Читайте також: Отруєння Кара-Мурзи: Австралія запровадила санкції проти 13 росіян

«Солженіцин, здається, в «Колі першому» писав про «уявні жахи каторги», які описує Достоєвський у «Записках з мертвого дому» — тому що в XIX столітті ув'язнені весь час жили в тому самому місці, могли звикнути і влаштуватися в побутовому плані, а радянське ноу-хау - це постійно смикати з місця на місце», - пише Кара-Мурза.

29 січня правозахисник Олександр Подрабінек повідомив, що Кара-Мурзу відвезли з ВК-6 в Омську в невідомому напрямку.

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня Московський міський суд засудив Кара-Мурзу до 25 років позбавлення волі. Вирок винесено за трьома статтями КК РФ: у справі про «військові фейки», за участь у діяльності «небажаної» організації та у справі про «держзраду». 31 липня апеляційний суд залишив вирок без змін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-