Польща підпише з Німеччиною та Нідерландами документ про переміщення військ

Польща підпише з Німеччиною та Нідерландами документ про переміщення військ

Укрінформ
Польща підпише з Німеччиною і Нідерландами протокол про наміри щодо процедури переміщення військ.

Як повідомляє Міністерство національної оборони РП, підписання документу відбудеться 30 січня у Брюсселі на рівні міністрів оборони, передає Укрінформ.

У межах візиту до Брюсселя 30-31 січня віцепрем’єр, міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш також проведе двосторонню зустріч із німецьким колегою Борісом Пісторіусом.

Того ж дня відбудеться неформальна зустріч за участю міністрів оборони країн ЄС, генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, заступника генерального секретаря ООН Жана-П’єра Лакруа та голови підкомітету Європарламенту з безпеки та оборони Наталі Луазо.

Як повідомляється, у середу, 31 січня, міністри оборони ЄС зустрінуться з міністром оборони України Рустемом Умєровим і проведуть ряд робочих зустрічей щодо підтримки України, військової участі ЄС в інших частинах світу та підтримки європейської оборонної промисловості.

Також запланована зустріч з міністром оборони України Умєровим щодо ситуації на фронті та очікуваної з боку України допомоги від ЄС як щодо постачання військової техніки, так і проведення навчань.

“Під час наступної робочої зустрічі міністри оборони обговорять коротко- та довгострокову підтримку України, оцінять прогрес у реалізації навчальної місії EUMAM Ukraine та ініціативи щодо спільних європейських закупівель боєприпасів (для України – ред.), а також перспективи створення запропонованого Фонду підтримки України (Ukraine Assistance Fund). Міністри також отримають інформацію про майбутні зобов'язання Європи щодо України у сфері безпеки”,- йдеться в повідомленні.

Читайте також: Залужний обговорив із начальником Генштабу Польщі ситуацію на фронті та підготовку військових

Керівники оборонних відомств країн ЄС також обговорять можливості підтримки європейської оборонної промисловості, зокрема, питання, які мають бути включені до запланованої Європейської оборонно-промислової стратегії (European Defence Industry Strategy) та Європейської оборонно-промислової програми (European Defence Industry Programme). Обговорюватиметься також тема можливостей, необхідних для організації військових місій у майбутньому, включно з потенціалом швидкого реагування ЄС (EU Rapid Deployment Capacity). Сторони також обговорять ситуацію з безпекою в регіоні Сахель і Гвінейській затоці, а також нещодавні події в Червоному морі, включаючи зусилля ЄС щодо збереження там свободи судноплавства.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-