Ангола закриває Росії шлях до алмазного бізнесу - ЗМІ

Ангола закриває Росії шлях до алмазного бізнесу - ЗМІ

Укрінформ
Влада Анголи хоче усунути російську компанію "Алроса" зі спільного алмазовидобувного бізнесу. Через санкції, що були запроваджені проти РФ постачальники та банки відмовляються працювати з російською компанією.

Як передає Укрінформ, про це пише Expansão.

Як зазначається, влада Анголи тисне на алмазну компанію РФ "Алроса", щоб та вийшла зі спільного бізнесу Sociedade de Catoca, якому належить четверта з найбільших алмазних шахт світу.

За даними Expansão, видобуток діамантів на шахті скоротився, а багато постачальників та банків відмовляються працювати з Catoca через зв'язки з росіянами.

Читайте також: Німеччина підтримує відсторонення росіян та білорусів від міжнародних змагань

Також видання стверджує, що минулого тижня представники Анголи зустрічались з російською делегацією в Дубаї, щоб обговорити умови виходу компанії "Алроса" із Sociedade Mineira de Catoca. Наразі "Алроса" має 41% акцій. Ангольська сторона нібито вимагає, щоб росіяни пішли з бізнесу без умов, натомість росіяни хочуть компенсацій за інвестиції.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Анголи оголосив про вихід з організації країн-експортерів нафти ОПЕК після 16 років членства на тлі гострої суперечки щодо квот на видобуток.

Фото: Expansão

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-