Позов ПАР проти Ізраїлю: Міжнародний суд ООН у п’ятницю оголосить про запобіжні заходи

Позов ПАР проти Ізраїлю: Міжнародний суд ООН у п’ятницю оголосить про запобіжні заходи

Укрінформ
Міжнародний суд ООН у Гаазі 26 січня оголосить рішення про запобіжні заходи щодо позову Південно-Африканської Республіки проти Ізраїлю у справі про ймовірний геноцид у секторі Гази.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі з посиланням на повідомлення суду.

“Суд оголосить рішення в п'ятницю, 26 січня 2024 року о 13:00 (14::00 за Києвом - ред.)”, - йдеться у повідомленні.

На слуханнях 11 січня свою позицію виклали представники ПАР, а Ізраїль мав слово 12 січня. Слухання були присвячені запобіжним заходам, які інстанція має право запровадити, щоб запобігти загостренню ситуації.

Як повідомляв Укрінформ, ПАР 29 грудня 2023 року подала до Міжнародного суду ООН у Гаазі позов проти Ізраїлю про ймовірне порушення Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього. Слухання щодо запобіжних заходів відбулися 11-12 січня.

Читайте також: Постпред Ізраїлю заявив, що у Гаазі треба судити ООН, а не його державу

Адвокати позивача заявили, нібито Ізраїль проводить політику апартеїду, а військова операція у секторі Гази є геноцидом. Вони попросили суд зобов'язати Ізраїль припинити військову операцію та вжити заходів з метою запобігання геноциду палестинського народу. Ізраїль відкидає обвинувачення у геноциді.

На думку ізраїльської сторони, справа не має правових підстав та забезпечує політичне і  юридичне прикриття нападу руху ХАМАС 7 жовтня 2023 року на цивільних людей в Ізраїлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-