Німецькі залізничники розпочинають найдовший страйк

Німецькі залізничники розпочинають найдовший страйк

Укрінформ
Німецька спілка машиністів локомотивів (GDL) не погодилася на нову пропозицію залізничної компанії Deutsche Bahn і оголосила 6-денний страйк - найдовший в історії ФРН.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У середу, 24 січня, о 3:00 за київським часом усі компанії Deutsche Bahn, включаючи підприємства інфраструктури, припиняють роботу. Страйк триватиме до 19:00 понеділка, 29 січня.

Міністр транспорту ФРН Фолькер Віззінг назвав таку поведінку залізничників безвідповідальною.

Шестиденний страйк стане найдовшим у спорі між GDL та Deutsche Bahn та четвертим у рамках нинішніх розбіжностей стосовно оплати праці.

Профспілка машиністів вимагає скорочення робочого тижня з 38 до 35 годин, підвищення зарплатні на 555 євро за місяць, а також неоподатковуваної річної премії у розмірі 3000 євро.

Читайте також: В Естонії на страйк за підвищення зарплати вийшли майже 10 тисяч учителів

Минулої п’ятниці Deutsche Bahn висунула свою пропозицію: скорочення з 1 січня 2026 року робочого тижня для машиністів і провідників на 1 годину, підвищення зарплатні до квітня 2025 року на 13% у два етапи та 2850 євро премії за 32 місяці, на які укладатиметься договір.

Утім, залізничників така альтернатива не влаштувала.

Як повідомлялося, у Фінляндії через запланований по всій країні 1 та 2 лютого страйк можуть зупинитися заводи, які виготовляють боєприпаси для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-