Австралія запровадила санкції проти російського хакера через масштабну атаку на Medibank

Австралія запровадила санкції проти російського хакера через масштабну атаку на Medibank

Укрінформ
Австралія запровадила санкції проти громадянина Росії за його роль у масштабній кібератаці на страхову компанію Medibank, яка призвела до витоку даних майже 10 мільйонів клієнтів.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Як зазначається, цілеспрямовані фінансові санкції та заборона на в'їзд були застосовані до росіянина Олександра Єрмакова після того, як австралійська влада зв'язала його зі зламом Medibank.

«Ці люди боягузи та покидьки. Вони ховаються за технологіями, і сьогодні австралійський уряд показує, що здатен розкрити, хто ви, і переконатися, що ви несете відповідальність», - заявила міністр внутрішніх справ Австралії Клер О'Ніл.

Це перший випадок, коли Австралія застосувала свою систему кіберсанкцій з моменту її прийняття в 2021 році. Санкції передбачають кримінальну відповідальність за надання Єрмакову будь-яких активів, включаючи криптовалютні гаманці або платежі «програм-вимагачів», що карається ув’язненням на термін до 10 років і штрафами.

Санкції можуть не призвести до арешту хакера або стримання інших від кібернападу на австралійські активи, але крок уряду «є кроком у правильному напрямку», сказав Найджел Фейр, професор кібербезпеки в Університеті Монаша.

Читайте також: Microsoft заявила, що російські хакери шпигували за її керівництвом

Як повідомляв Укрінформ, у 2022 році Федеральна поліція Австралії заявила, що за кібератакою на страхову компанію Medibank, яка призвела до витоку даних майже 10 мільйонів поточних і колишніх її клієнтів, стояли російські хакери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-