«Лишилися чоловік і жінка» - Гейлі про зняття ДеСантіса з виборчих перегонів у США

«Лишилися чоловік і жінка» - Гейлі про зняття ДеСантіса з виборчих перегонів у США

Укрінформ
Кандидат у президенти США від Республіканської партії і головний опонент Дональда Трампа Ніккі Гейлі, коментуючи зняття з виборів Рона ДеСантіса, зазначила, що на фінішній прямій «лишилися чоловік і жінка», та закликала виборців підтримати свою кандидатуру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The New York Times.

Гейлі у неділю, 21 січня, відвідала місто Сібрук у штаті Нью-Гемпшир для зустрічі з виборцями. Там вона повідомила, що Рон ДеСантіс знявся з перегонів та побажала йому успіхів.

«Залишився один чоловік і одна жінка. А поки я залишу вас із цим: нехай переможе найкраща жінка», - сказала кандидатка.

Вона також повідомила, що ДеСантіс, який підтримав Трампа під час своєї заяви про вихід з перегонів, не телефонував їй та не повідомляв заздалегідь про своє рішення.

Як пише видання, Гейлі та її союзники вже давно намагаються позиціонувати президентські перегони як боротьбу між нею та експрезидентом Дональдом Трампом навіть після того, як вона посіла третє місце на кокусах у штаті Айова. На зустрічі Трамп отримав 51% голосів. Гейлі заявила на це, що «лише один штат проголосував» і що «половина його голосів дісталася Дональду Трампу, а половина – ні».

Читайте також: Борис Джонсон - про Трампа: Не вірю, що він залишить Україну

«Виборці заслуговують на те, щоб сказати, чи ми знову підемо шляхом Трампа і Байдена, чи ми підемо новим консервативним шляхом. Виборці Нью-Гемпширу скажуть своє слово у вівторок», – сказала вона.

Гейлі також пообіцяла залишатися в гонці до праймеріз у Південній Кароліні та «супервівторка» 5 березня, незалежно від результатів праймеріз у Нью-Гемпширі у вівторок, 23 січня.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні губернатор американського штату Флорида Рон ДеСантіс зупинив свою президентську кампанію в очікуванні програшу в голосуванні в кокусі республіканців у штаті Нью-Гемпшир, що відбудеться у вівторок.

Фото: Ruth Fremson/The New York Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-