У Німеччині тривають протести проти правих радикалів

У Німеччині тривають протести проти правих радикалів

Фото, відео
Укрінформ
Велелюдна демонстрація під гаслом «Захистимо демократію: разом проти правих» пройшла в неділю перед відомством канцлера в Берліні.

Не неї зібралися кілька десятків тисяч людей, передає кореспондент Укрінформу.

Серед лозунгів, які лунали зі сцени, та які були написані на багатьох саморобних плакатах: «Весь Берлін ненавидить «Альтернативу для Німеччини», «Не допустимо повторення фашизму», «Ніколи більше», «Різнобарвні, але не коричневі». Промовці, зокрема, заявляли, що неможливо допустити «реміграції», видворення з країни людей з міграційним походженням.

У Берліні протестують проти правих радикалів / Фото: Ольга Танісійчук, Укрінформ

Кореспондентка зустріла групу молодих людей з українським прапором і була здивована, що це не українці, а німці. Молодий чоловік, який представився ІТ-шником, розповів, що прийшов на мітинг, у тому числі, щоби підтримати українців, які працюють у його компанії. Демонстранти пройшлись маршем по урядовому кварталу.

Окрім Берліна в неділю протестували в землі Бранденбург, у Бремені, Бонні, Магдебургу, Мюнхені, Коттбусі, Лейпцигу, Дрездені, Кельні, Саарбрюкені, Штутгарті, Регенсбургу, Фрайбугу та інших містах.

Напередодні, в суботу, велелюдні акції пройшли в Дотрмунді (30 тисяч), Ганновері (майже 36 тисяч осіб), Касселі (більш як 12 тисяч людей), Ерфурті, Франкфурті-на-Майні (понад 35 тисяч учасників), Карлсруе (близько 20 тисяч), Галле (майже 16 тисяч), Нюрнбергу (15 тисяч), Гіссені (12 тисяч), Брайншвейгу (15 тисяч людей), Ульмі (10 тисяч). Це далеко не повний перелік міст.

У п‘ятницю протестували в Гамбурзі, де зібралось, за деякими оцінками, до 80 тисяч людей.

За оцінками, участь у протестних акціях в кінці тижня, без урахування неділі, взяли щонайменше 250 тисяч людей.

Читайте також: Габек звинувачує ультраправих у спробі зробити Німеччину «державою, як Росія»

Демонстрації тривають уже кілька днів. Німеччина виступає проти правого екстремізму на тлі повідомлення розслідувальної команди «Correctiv» про таємну зустріч правих радикалів, серед яких були члени партії «Альтернатива для Німеччини» восени минулого року, на якій, імовірно, йшлося про плани «реміграції» людей з іноземним корінням, яких у Німеччині можуть бути мільйони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-