Китай заявив, що рішуче підтримує палестинський народ у створенні власної держави

Китай заявив, що рішуче підтримує палестинський народ у створенні власної держави

Укрінформ
Міністр закордонних справ КНР Ван Ї заявив, що Китай повністю підтримує палестинський народ у прагненні створити власну незалежну державу Палестина.

Як передає Укрінформ, про це топдипломат сказав в інтерв’ю китайським ЗМІ, текст якого публікує МЗС КНР.

«Китай рішуче підтримує справедливу справу палестинського народу з відновлення своїх законних національних прав і рішуче підтримує давнє бажання Палестини створити незалежну країну», - заявив Ван.

За його словами, рішення про створення незалежної держави Палестина було відкладено, але воно не повинно бути відсутнім вічно, оскільки пов’язане з миром і стабільністю Близького Сходу.

«Незалежно від того, як зміниться регіональна та міжнародна ситуація, Китай продовжуватиме твердо стояти на боці миру і справедливості та докладатиме невпинних зусиль для сприяння безпеці й стабільності на Близькому Сході», - наголосив міністр.

При цьому в Китаї продовжують називати протистояння Ізраїлю з екстремістським ісламістським рухом ХАМАС «конфліктом між Палестиною та Ізраїлем» і уникати засудження терористичних нападів ХАМАСу на ізраїльські міста, вбивства мирних ізраїльтян і захоплення заручників.

Як повідомляв Укрінформ, для ізраїльських заручників, які майже 100 днів утримуються бойовиками угрупування ХАМАС у Газі, у четвер уперше було доставлено медикаменти.

Фото: gettyimages

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-