У Словаччині пройшов один з наймасовіших протестів проти уряду Фіцо

У Словаччині пройшов один з наймасовіших протестів проти уряду Фіцо

Укрінформ
Десятки тисяч демонстрантів вийшли на вулиці різних міст Словаччини, щоб протестувати проти правоохоронної реформи, запропонованої прем’єр-міністром Робертом Фіцо.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Перебуваючи при владі з жовтня, Фіцо зазнає зростаючого тиску з боку громадськості, опозиції та ЄС, які вимагають від уряду відмовитися від планів, що включають перегляд кримінального кодексу та розпуску Офісу прокуратури, котрому доручено розслідувати корупцію та серйозні злочини.

За оцінками місцевих ЗМІ, близько 25 000 словаків взяли участь у мітингу в столиці Братиславі ввечері в четвер, а ще тисячі протестували в інших містах.

Це найбільша в серії антиурядових демонстрацій у Словаччині відтоді, як кабінет Фіцо оголосив про свої плани щодо правоохоронної реформи.

Читайте також: Прем’єр Словаччини підтримав блокування Орбаном €50 мільярдів для України

Президент Словаччини Зузана Чапутова назвала заплановану реформу «серйозною загрозою внутрішній безпеці держави» і закликала правлячу коаліцію винести пакет законопроєктів на обговорення замість їхнього схвалення за прискореною процедурою.

«Поєднання запропонованих змін буде відмовою держави від захисту своїх громадян і ефективного забезпечення правосуддя, і це може означати відхід від захисту верховенства права», — сказала вона законодавцям у спеціальному зверненні в четвер.

Як повідомляв Укрінформ, 11 січня тисячі людей вийшли на вулиці великих міст Словаччини, щоб знову протестувати проти планів нового уряду прем’єр-міністра Роберта Фіцо внести зміни до кримінального кодексу країни.

Фото: Branislav Wáclav/Aktuality.sk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-