США повернули хуситам статус глобальних терористів

США повернули хуситам статус глобальних терористів

Укрінформ
Адміністрація США оголосила про рішення повернути воєнізованим хуситам у Ємені статус глобального терористичного угруповання через їхні атаки на цивільне судноплавство в регіоні.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США, поширеному в середу, передає Укрінформ.

«Державний департамент сьогодні оголошує про визнання (угруповання – ред.) Ансаралла, яке зазвичай називають хуситами, глобальним терористичним угрупованням за спеціальним визначенням, що набуває чинності через 30 днів від сьогоднішнього дня»,- зазначається в повідомленні.

Хусити повинні відповідати за свої дії, але це не має відбуватися за рахунок мирного населення Ємену, зауважили в Держдепі. У цьому зв’язку впродовж 30 наступних днів уряд США контактуватиме із постачальниками гуманітарної допомоги та комерційно важливих товарів до Ємену, щоби пом’якшити будь-які негативні наслідки для народу Ємену.

Читайте також: Удари по хуситах мають гарний ефект - Білий дім

Як повідомлялося, впродовж останніх місяців хусити здійснюють безпрецедентні напади на міжнародні морські судна в Червоному морі та Аденській затоці, а також на військові сили, які захищають комерційне судноплавство в регіоні. Атаки на міжнародне судноплавство поставили під загрозу моряків й порушили торговельні потоки.

За часів президентства Трампа хусити були вперше внесені до списку глобальних терористів. У лютому 2021 року США виключили їх із цього переліку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-