Населення Китаю торік скоротилося більш як на 2 мільйони

Населення Китаю торік скоротилося більш як на 2 мільйони

Укрінформ
У 2023 році населення КНР зменшилося більш як на 2 мільйони людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

«Населення Китаю скорочується другий рік поспіль, що посилює занепокоєння щодо майбутнього зростання другої за величиною економіки світу», - йдеться у повідомленні.

За даними ООН, Китай довго був найбільшою за чисельністю населення країною у світі, але минулого року його потіснила Індія.

Національні дані показали, що його населення Китаю у 2023 році становило 1,409 мільярда, що приблизно на 2,08 мільйона менше, ніж було у попередньому році.

Це стало першим спадом кількості населення в країні протягом 60 років та результатом десятиліть падіння рівня народжуваності, а також швидкої урбанізації.

Читайте також: Глава уряду КНР у Давосі запевнив у стабільності економіки Китаю

У Пекіні повідомляють, що рівень народжуваності зараз знизився до 6,39 на 1000 осіб - найнижчого показника за всю історію спостережень.

Після десятиліть суперечливої політики однієї дитини з 1980 по 2015 роки Китай протягом останніх років намагався уповільнити падіння народжуваності за допомогою субсидій та інших заходів для заохочення молодих сімей. У 2021 році китайським парам дозволили мати до трьох дітей.

Однак ці законодавчі зміни мали незначний вплив, оскільки молоді люди посилаються на інші стримувальні чинники, такі як вартість життя у великих містах та кар’єрні пріоритети для жінок.

Читайте також: У Китаї проводять опитування для подолання демографічної кризи

Як повідомлялося, згідно з «Доповіддю про стан народонаселення світу» Фонду ООН в області народонаселення (UNFPA), Індія наблизилася до того, щоб стати найбільш густонаселеною країною в світі, обігнавши Китай.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-