У Швейцарії пройшов багатотисячний пропалестинський мітинг

У Швейцарії пройшов багатотисячний пропалестинський мітинг

Укрінформ
У Швейцарії багатотисячний натовп протестувальників у суботу вийшов на національний пропалестинський мітинг у місті Базель, закликаючи до постійного припинення вогню у секторі Гази та звинувативши європейську країну в «причетності до геноциду».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euronews.

Понад 15 000 пропалестинських демонстрантів вийшли на вулиці Базеля, щоб провести національний протест на підтримку жителів Гази та закликати до негайного та постійного припинення вогню в анклаві.

Учасники демонстрації, організованої новоствореною Федерацією Швейцарія-Палестина (FSP), закликали людей по всій Швейцарії зібратися разом, щоб протестувати проти «співучасті уряду країни у смерті щонайменше 22 300 палестинців», йдеться у пресрелізі, наданому Euronews.

Зазначається, що після національної демонстрації солідарності із палестинцями 4 листопада 2023 року кілька німецькомовних кантонів Швейцарії ввели заборону на здійснення подібних акцій.

FSP, яка представляє альянс колективів та організацій з усієї країни, заявила, що введена заборона є «неконституційним порушенням фундаментального права на протест».

Федерація розкритикувала задекларований Швейцарією нейтралітет, заявивши, що нейтральні та гуманітарні зобов’язання країни відповідно до резолюцій ООН були «грубо порушені» через чітку проізраїльську позицію, зайняту з початку конфлікту між Ізраїлем та угрупованням ХАМАС 7 жовтня.

Читайте також: Поліція Берліна заборонила проведення у новорічну ніч пропалестинської акції

«Це робить Швейцарію співучасницею триваючого геноциду», – заявила група.

FSP просить Швейцарію ввести військові та економічні санкцій проти Ізраїлю через Раду Безпеки ООН, зупинити інвестиції в компанії, які причетні до ізраїльської поселенської та безпекової політики, а також декриміналізувати рух палестинської солідарності.

Як повідомлялося, 28 жовтня тисячі людей по всій Франції взяли участь у демонстраціях на підтримку палестинського народу і цивільних мешканців сектору Гази.

Фото: Euronews

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-