Сунак прокоментував удари Британії і США по об’єктах хуситів у Червоному морі

Сунак прокоментував удари Британії і США по об’єктах хуситів у Червоному морі

Укрінформ
Велика Британія і США завдали ударів по об’єктах хуситів у Ємені через відсутність їхньої реакції на неодноразові попередження і заяви ООН про необхідність припинення бойових дій і блокування морського судноплавства у Червоному морі.

Про це заявив прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак на спільній із Президентом Володимиром Зеленським пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сунак зазначив, що альянс Великої Британії і США здійснив удари по об’єктах хуситів у Ємені, з яких хусити запускали дрони і ракети по торговельних суднах у Червоному морі.

«Після неодноразових попереджень про необхідність припинення цих атак, після виступу ООН, яка 10 січня говорила про необхідність збереження свободи мореплавства і припинення цих бойових дій, нічого цього не сталося. Саме тому сьогодні Британія, зокрема, вдалася до обмежених кроків на самозахист перед лицем цієї агресії», - сказав прем’єр-міністр Британії.

«Я прийняв рішення разом із союзниками вжити необхідних, пропорційних і цілеспрямованих заходів проти військових об'єктів, щоб послабити і підірвати потенціал хуситів. Ми без вагань захистимо життя людей і забезпечимо безпеку комерційного судноплавства», - наголосив Сунак.

Читайте також: У міноборони Британії заявили, що не планують нових ударів по Ємену

Він додав, що Сполучене Королівство «завжди буде дотримуватися верховенства права». «Ми повинні послати потужний сигнал, що це порушення міжнародного права є неправильним. Люди не можуть діяти так безкарно. І саме тому, разом з союзниками, ми вирішили вжити цих заходів», - сказав британський прем’єр.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати та Велика Британія у четвер завдали ударів по об'єктах у Ємені, пов'язаних із хуситами, у відповідь на атаки бойовиків на цивільні судна та військові кораблі в Червоному морі.

Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, який прибув у п’ятницю з візитом до Києва, провели переговори і підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-