Блінкен: Зближення арабських країн з Ізраїлем є шляхом до ізоляції Ірану

Блінкен: Зближення арабських країн з Ізраїлем є шляхом до ізоляції Ірану

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен наприкінці візиту до Єгипту у четвер заявив, що зближення між Ізраїлем та арабськими країнами, більшість з яких не визнають Ізраїль, є шляхом до ізоляції Ірану та його поплічників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Barron`s із посиланням на AFP.

«Є шлях, який відповідає потребам і бажанням Ізраїлю щодо інтеграції. Якщо ви візьмете на себе необхідні зобов’язання щодо безпеки та підете шляхом створення Палестинської держави, це буде єдиний найкращий спосіб ізолювати Іран та його поплічників», – заявив Блінкен у Каїрі.

Читайте також: Блінкен попередив хуситів про наслідки в разі подальших атак на морські судна

Нагадаємо, що державний секретар США Ентоні Блінкен перебуває в турне країнами Європи та Близького Сходу, в рамках якого має відвідати вісім країн.

Головними цілями турне є обговорення можливостей для збільшення гумдопомоги жителям Гази; обговорення з урядом Ізраїлю подальших бойових дій проти ХАМАСу; повернення заручників. Крім того, держсекретар обговорить кроки для уникнення подальшої ескалації на Близькому Сході, а також майбутнє сектору Гази.

У Греції Блінкен обговорить питання продовження підтримки України, а в Туреччині йтиметься, зокрема, про ратифікацію членства Швеції в альянсі НАТО.

Фото: Andrew Harrer/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-