Україна висловила солідарність з народом Еквадору на тлі заворушень

Україна висловила солідарність з народом Еквадору на тлі заворушень

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України уважно слідкує за подіями, що відбуваються останніми днями в Республіці Еквадор, і висловлює солідарність з еквадорським народом та підтримку уряду президента Даніеля Нобоа.

Про це йдеться у заяві щодо ситуації в Еквадорі, оприлюдненому на сайті МЗС, передає Укрінформ.

«Ми рішуче засуджуємо терористичні акти, здійснені в країні збройними екстремістськими угрупованнями та злочинними групами. МЗС України висловлює глибокі співчуття родинам жертв терористичних актів. Солідарні з еквадорським народом, підтверджуємо підтримку законних дій уряду президента Даніеля Нобоа задля відновлення громадського порядку в країні», - йдеться у повідомленні.

У МЗС зауважили, що Україна налаштована на подальший розвиток двосторонніх відносин «відповідно до духу та букви» Договору про дружні відносини і співробітництво України та Республіки Еквадор від 2001 року.

Як повідомлялося, президент Еквадору Даніель Нобоа оголосив про запровадження надзвичайного стану в країні після того, як «надзвичайно небезпечний» наркобарон утік із в'язниці. У шести еквадорських в'язницях спалахнули заворушення.

Читайте також: Еквадор перебуває у стані війни з терористами - президент

Нобоа також заявив, що Еквадор оголосив війну внутрішнім терористам, якими вважає кримінальні угруповання, пов’язані з наркотрафіком.

У зв’язку із погіршенням безпекової ситуації в Еквадорі Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам утриматися від будь-яких поїздок до цієї країни до стабілізації безпекової ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-