В Японії кількість загиблих внаслідок землетрусу зросла до 213

В Японії кількість загиблих внаслідок землетрусу зросла до 213

Укрінформ
Кількість жертв потужного землетрусу в Японії зросла до 213, ще 52 людини вважаються зниклими безвісти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Kyodo News.

Кількість загиблих включає вісьмох людей, які, як вважається, померли через погіршення стану здоров’я після землетрусу, у деяких випадках через стрес, пов’язаний із евакуацією.

Після землетрусу понад 25 000 людей ще залишаються у майже 400 центрах евакуації у префектурі Ісікава. Зазначається, що місцева влада пришвидшує зусилля з переселення евакуйованих у більш комфортне житло.

Водночас дані уряду префектури свідчать, що понад 3100 жителів досі залишаються без електропостачання, головним чином у місті Вадзіма. Близько 59 000 домогосподарств у японських містах, включаючи Вадзіму та Сузу, без водопостачання.

Уряд прем’єр-міністра Японії Фуміо Кішіди має на меті збільшити фінансову підтримку місцевої влади Ісікави для швидкої реконструкції доріг та сільськогосподарських угідь. Актуальним завданням для японського уряду також стало покращення умов проживання постраждалих від землетрусу та забезпечення їх медичних потреб.

Читайте також: Страхове відшкодування збитків від землетрусу в Японії може сягнути $6,4 мільярда

Як повідомлялося, 1 січня потужний землетрус сколихнув Японію, призвівши до численних жертв та руйнувань на півострові Ното в центральній японській префектурі Ісікава. Раніше була інформація про 202 загиблих.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-