Перу стягує поліцію на кордон з Еквадором

Перу стягує поліцію на кордон з Еквадором

Укрінформ
У вівторок уряд Перу голосив про негайне розгортання поліцейської оперативної групи на кордоні з Еквадором для посилення безпеки на тлі ескалації насилля в сусідній країні.

Як передає Укрінформ про це повідомляє Сіньхуа.

Уряд Перу закликав до «негайної відправки» контингенту Управління спеціальних операцій Національної поліції (Diroes) на кордон з Еквадором.

Водночас місцеві ЗМІ повідомили, що у прикордонному районі Тумбес кількість поліцейських збільшено до 400, тоді як близько 50 членів оперативної групи Diroes прямують до перуансько-еквадорського кордону.

Прохід громадян через міжнародний прикордонний пункт між Перу та Еквадором відбувався «за суворих заходів безпеки», повідомляє місцеве агентство Andina.

Окрім цього, раніше у вівторок уряд Перу оголосив надзвичайний стан на північному кордоні з Еквадором через сплеск насилля, спричиненого злочинними угрупованнями у сусідній країні.

Прем’єр-міністр країни Альберто Отарола сказав, що оголошення надзвичайного стану призведе до розгортання невизначеної кількості армійських військ для підтримки сил поліції. Президент перуанського Конгресу Алехандро Сото закликав уряд Перу вжити термінових заходів уздовж кордону, щоб запобігти подібним інцидентам.

Читайте також: В Еквадорі оголосили надзвичайний стан після втечі наркобарона з в'язниці

Як відомо, президент Еквадору Даніель Нобоа оголосив про запровадження надзвичайного стану в країні після того, як «надзвичайно небезпечний» наркобарон утік із в'язниці. У шести еквадорських в'язницях спалахнули заворушення.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-