Природні катаклізми торік завдали світу збитків на $230 мільярдів

Природні катаклізми торік завдали світу збитків на $230 мільярдів

Укрінформ
У 2023 році природні катаклізми завдали збитків на суму майже 230 мільярдів євро у всьому світі.

Як передає Укрінформ з посиланням на ORF, таку цифру навела у вівторок німецька компанія зі страхування ризиків Munich Re.

"Munich Re вважається найбільшою перестрахувальною компанією у світі. Будучи перестрахувальником, вона бере на себе ризики страхових компаній і публікує щорічний баланс глобальних збитків від природних катастроф. Згідно з останніми даними, опублікованими у вівторок, минулого року вони завдали загальних збитків на суму 250 мільярдів дол. (близько 228 млрд євро)", - йдеться у повідомленні.

Найбільшою і найтрагічнішою природньою катастрофою став землетрус у прикордонному регіоні між Сирією та Туреччиною 6 лютого, який забрав близько 58 тис. життів та завдав збитків на суму близько 50 млрд дол., лише невелика частина з яких була застрахована. Згідно з даними Munich Re, це становить близько десятої частини загальних збитків. Загалом у 2023 році близько 74 тис. людей загинули в результаті стихійних лих – більше, ніж будь-коли після землетрусу на Гаїті у 2010 році.

Відповідно до Munich Re, лише "звичайні" шторми минулого року завдали збитків на 76 млрд дол., 58 млрд з яких були застраховані.

Читайте також: Землетрус у Японії розширив берегову лінію на понад 170 метрів

Як повідомляв Укрінформ, новий аналіз ЮНІСЕФ свідчить, що пов’язані з погодою стихійні лиха спричинили 43,1 млн внутрішніх переміщень дітей у 44 країнах протягом шести років – це приблизно 20 тис. дітей на день.

Фото: orf.at

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-