Ізраїльські війська виявили великий підпільний завод з виробництва зброї в Газі

Ізраїльські війська виявили великий підпільний завод з виробництва зброї в Газі

Укрінформ
У ЦАХАЛ заявили, що виявили в Газі найбільше місце виробництва зброї, з підземними цехами, які, за їхніми словами, використовувалися для виробництва ракет дальнього радіусу дії, здатних уражати цілі на півночі Ізраїлю.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Військові заявили, що, окрім ракет, майстерні виробляли копії або адаптації стандартних боєприпасів, таких як мінометні міни, і були з'єднані підземними шахтами з мережею тунелів, які використовувалися для транспортування зброї до бойових підрозділів по всьому сектору Гази.

Місцезнаходження в районі Бурейдж ізраїльські військові показали групі журналістів. Різноманітні металеві труби і компоненти, а також гільзи були складені в надземній частині майстерні, в той час як в іншій частині можна було побачити довгі металеві стелажі з ракетами, з ліфтом, що веде вниз у тунель.

"...З ліфта ракети поміщають у безпечне місце, а потім вони спускаються в інші частини тунелю", - сказав головний військовий речник контрадмірал Деніел Хагарі.

Цей об'єкт став останнім із серії великих тунельних споруд, захоплених військовими з моменту вторгнення в Газу, розпочатого після нападу ХАМАСу на південь Ізраїлю 7 жовтня.

Ізраїльські офіційні особи заявляють, що ХАМАС навмисно розміщує військову інфраструктуру, в тому числі тунелі, в цивільних районах, щоб ускладнити її атаку. ХАМАС заперечує це.

За повідомленням The Sun, завод пролягає вздовж і під головним шосе Салах-а-Дін в Газі. На підприємстві бойовики ХАМАС налагодили виробництво ракетного палива, вибухових речовин, корпусів снарядів, а їх зберігання було у небезпечній близькості до цивільного населення.

Салах-а-Дін був оголошений ЦАХАЛом гуманітарним маршрутом для втечі палестинців з півночі Гази на її південь на ранніх стадіях війни.

Читайте також: Ізраїль заявив, що має докази розробки ХАМАСом крилатих ракет під керівництвом Ірану

Як повідомляв Укрінформ, речник ЦАХАЛ Даніель Хагарі заявив, що Ізраїль повністю ліквідував військову структуру угруповання ХАМАС на півночі сектору Гази.

Фото: IDF Spokesperson's Unit

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-