Канада шукає спосіб визнати Корпус вартових Ісламської революції терористичною організацією

Канада шукає спосіб визнати Корпус вартових Ісламської революції терористичною організацією

Укрінформ
Канада має намір внести Корпус вартових Ісламської революції до переліку терористичних організацій.

Про це заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час церемонії вшанування жертв катастрофи рейсу PS752, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми розуміємо, що можна зробити більше для притягнення іранського режиму до відповідальності. Тому ми продовжимо нашу роботу, зокрема шукаючи способи визнати Корпус вартових Ісламської революції терористичною організацією”, - сказав Трюдо.

На церемонії виступили також міністр закордонних справ Мелані Жолі, колишній міністр громадської безпеки Ральф Гудейл, посол України в Канаді Юлія Ковалів. “Коли сьогодні іранські дрони у російських руках продовжують убивати безневинних людей в Україні, не лише наш обов’язок, а й моральне зобов’язання притягнути Іран до відповідальності за ці злочини. Зараз ми краще, ніж будь-коли, розуміємо, що кожне непокаране зло створює більше зла”, - наголосила Ковалів.

Канадська опозиція тривалий час закликає визнати Корпус вартових Ісламської революції терористичною організацією. Однак уряд вважає, що подібний крок несправедливо покарає багатьох іранців, які проходили у Корпусі строкову службу й не мають стосунку до злочинів іранського режиму.

Читайте також: Трюдо зустрівся із родичами жертв катастрофи літака МАУ в Ірані

Як повідомлялось, 8 січня 2020 року у небі над Іраном був збитий літак МАУ, який виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ. На борту перебували громадяни Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану та Великої Британії.

Усі 176 осіб загинули, серед них одинадцятеро українців (дев'ятеро членів екіпажу та двоє пасажирів). Після кількох днів заперечень іранська влада визнала, що український літак був помилково збитий зенітно-ракетним комплексом протиповітряної оборони.

Читайте також: Українські дипломати вшанували пам’ять жертв авіакатастрофи поблизу Тегерана

У понеділок міністри закордонних справ Канади, Швеції, України та Великої Британії спільно ініціювали розгляд спору в Міжнародній організації цивільної авіації (ІКАО) проти Ірану за використання зброї проти цивільного літака рейсу PS752.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-