Блінкен розкритикував заяви ізраїльських посадовців про виселення палестинців з Гази

Блінкен розкритикував заяви ізраїльських посадовців про виселення палестинців з Гази

Укрінформ
Цивільні палестинці повинні мати можливість повернутися додому, як тільки дозволять умови. Тоді як заяви ізраїльських посадовців про переселення палестинців за межі Гази є безвідповідальними.

Про це в ході візиту в Катар заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Оскільки Ізраїль переходить до фази меншої інтенсивності своєї військової операції на півночі, Організація Об’єднаних Націй також може зіграти вирішальну роль в оцінці того, що потрібно зробити, щоб дозволити переміщеним палестинцям повернутися додому. Цивільні палестинці повинні мати можливість повернутися додому, як тільки дозволять умови”, - сказав Блінкен.

За його словами, ніхто не може і не повинен змушувати палестинців залишати Газу.

Читайте також: Вигнання палестинців із Гази не розглядається - президент Ізраїлю

“Ми відкидаємо заяви деяких ізраїльських міністрів і законодавців, які закликають до переселення палестинців за межі Гази. Ці заяви є безвідповідальними і лише ускладнюють забезпечення майбутнього Гази, очолюваної палестинцями, непідконтрольної більше ХАМАС, і звідки терористичні групи більше не зможуть загрожувати безпеці Ізраїлю”, - сказав Блінкен.

За його словами, зосереджуючись на найближчих цілях, слід також працювати над тривалим миром і безпекою.

Як повідомлялося, президент Ізраїлю Ісаак Герцог заявив, що питання про вигнання палестинців із сектору Гази не є офіційною позицією влади попри те, що раніше деякі члени уряду прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньягу закликали до цього.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-