Вигнання палестинців із Гази не розглядається - президент Ізраїлю

Вигнання палестинців із Гази не розглядається - президент Ізраїлю

Укрінформ
Президент Ізраїлю Ісаак Герцог заявив, що питання про вигнання палестинців із сектору Гази не є офіційною позицією влади, хоча раніше деякі члени уряду прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньягу закликали саме до цього.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

«Я кажу прямо, офіційно та недвозначно, що це не позиція Ізраїлю», - сказав Герцог у неділю. «Міністр може говорити все, що хоче...», - додав він.

Через кілька місяців після вторгнення угруповання ХАМАС до Ізраїлю 7 жовтня, що призвело до ізраїльського вторгнення до сектору Гази, загальні втрати з обох сторін наразі перевищили 24 тис. осіб, більшість з них загинули у Газі.

Зазначається, що навіть коли бойові дії у Газі припиняться, не зрозуміло, яке майбутнє чекає на сектор Гази. Дехто в уряді Ізраїлю припускає, що переселення значної частини палестинського населення з Гази може бути частиною вирішення проблеми.

Читайте також: Кількість загиблих у Газі зросла до 22 835

Як повідомлялося, ізраїльський міністр фінансів Бецалель Смотрич закликав палестинських жителів залишити Газу. Водночас міністр національної безпеки Ітамар Бен-Ґвір стверджує, що війна в Газі дає можливість зосередитися на заохоченні міграції жителів Гази.

Офіційний Вашингтон заявив, що така риторика є безвідповідальною.

Фото: Ahmad Hasaballah/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-