Пентагон підтвердив ліквідацію лідера проіранського угруповання в Іраку

Пентагон підтвердив ліквідацію лідера проіранського угруповання в Іраку

Укрінформ
Міністерство оборони США офіційно підтвердило ліквідацію ватажка підтримуваного Іраном угруповання "Харакат аль-Нуджаба" в Іраку, яке здійснювало напади на американські військові об’єкти.

Про це заявив у четвер речник Пентагону генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я можу підтвердити, що 4 січня, близько 12-ї дня за іракським часом сили США вжили необхідних і пропорційних заходів проти Муштака Джавада Казіма аль-Джаварі, відомого як Абу-Такви, який був лідером організації "Харакат аль-Нуджаба" (Harakat al-Nujaba – англ.)»,- підкреслив Райдер.

Під час удару загинув ще один член екстремістського угруповання.

Представник Пентагону уточнив, що Абу-Таква брав активну участь у плануванні та здійсненні нападів на американських військових.

Читайте також: Ізраїль заявив про ліквідацію командувача «Ісламського джихаду» в секторі Гази

«Важливо відзначити, що удар було завдано в межах самооборони. Ніхто з мирних жителів не постраждав, жодних пошкоджень інфраструктурі чи об’єктів», - додав Райдер.

Як повідомлялося, після загострення ситуації в Газі в жовтні минулого року терористи на Близькому Сході посилили атаки на військові об’єкти США та коаліції, розташовані в Сирії й Іраку. Від 17 жовтня було здійснено більш як 110 подібних нападів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-