Президентка Гарварду подала у відставку на тлі звинувачень у плагіаті й антисемітизмі

Президентка Гарварду подала у відставку на тлі звинувачень у плагіаті й антисемітизмі

Укрінформ
Президентка Гарвардського університету Клодін Гей оголосила, що йде з посади на тлі скандалів, пов’язаних із плагіатом, а також реакцією на антисемітизм після нападу ХАМАС на Ізраїль.

Про це йдеться в публікації університетського видання The Harvard Gazette, передає Укрінформ.

«Мені нелегко далося це рішення. Я з нетерпінням чекала співпраці з багатьма з вас, аби просувати прагнення до академічної досконалості, яка була рушієм цього великого університету протягом століть», - сказала Гей у зверненні до наукової й студентської спільноти.

Водночас, продовжила вона, «стало зрозуміло, що в інтересах Гарварду, аби я пішла у відставку, і наша спільнота могла пережити цей момент надзвичайного виклику, зосередившись на закладі, а не на окремій особі».

Гей повернеться на факультет Гарварду, де з 2006 року вона обіймала посаду професора державного управління.

Читайте також: Посадовець Держдепу США подав у відставку через незгоду з постачанням зброї Ізраїлю

Як повідомлялося, останніми місяцями на Клодін Гей зазнала критики після того, як з'явилися свідчення, що вона не цитує належним чином джерела у своїх наукових працях. Це спричинило звинувачення в плагіаті.

Крім того, Гей була втягнута в скандал під час слухань у Конгресі разом із керівниками Массачусетського технологічного інституту та Пенсільванського університету. Вона, зокрема, відмовилася відповідати на запитання, чи порушує заклик до геноциду євреїв кодекс поведінки Гарвардського університету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-