Штати виводять авіаносну групу USS Gerald Ford зі східного Середземномор’я

Штати виводять авіаносну групу USS Gerald Ford зі східного Середземномор’я

Фото
Укрінформ
Після кількох місяців бойового чергування у східному Середземномор’ї з метою забезпечення стабільності в регіоні після нападу ХАМАС на Ізраїль, авіаносна ударна група USS Gerald Ford отримала наказ повернутися до порту приписки.

Про це оголосили у керівництві Шостого флоту ВМС США, передає Укрінформ.

«Відразу після жорстокої атаки ХАМАС на Ізраїль авіаносній групі USS Gerald Ford було наказано вирушити у східне Середземномор’я, аби сприяти регіональному стримуванню та обороні. Найближчими днями авіаносна ударна група USS Gerald Ford передислокується до порту приписки, як і було заплановано, щоб підготуватися до наступного розгортання», - зазначається в повідомленні.

Водночас у регіоні залишатимуться десантний корабель USS Bataan та кораблі супроводу USS Mesa Verde і USS Carter Hall. Крім того, бойове чергування на Близькому Сході продовжуватиме ударна група на чолі з авіаносцем USS Dwight Eisenhower.

Читайте також: Штати застерегли Іран від запуску дронів у бік американських кораблів

Як повідомляв Укрінформ, після нападу ХАМАС на Ізраїль та загострення ситуації на Близькому Сході Сполучені Штати розгорнули дві авіаносні групи в регіоні Середземномор’я з метою стримування та посилення оборони союзників.

Фото: c6f.navy.mil

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-