Канцлер ФРН виступить із новорічним зверненням - про що говоритиме

Канцлер ФРН виступить із новорічним зверненням - про що говоритиме

Укрінформ
Швидкі переміни в світі, часто трагічні, вимагають від європейців змінюватися , об’єднуватися та розвивати демократію і спроможність протистояти кризам.

Про це скаже канцлер ФРН Олаф Шольц у своєму новорічному зверненні, текст якого є в розпорядженні Укрінформу.

«Ледве почала вщухати пандемія коронавірусу, як Росія розв’язала нещадну війну посеред Європи; невдовзі після цього російський президент відключає нам газ, а восени стається жорстокий теракт ХАМАС проти Ізраїлю. Стільки страждань, стільки крові. Наш світ став  бурхливішим і суворішим, він змінюється з майже неймовірною швидкістю. Тому ми також повинні змінитися», - скаже Шольц.

Він визнає, що такий розвиток подій хвилює багатьох, у декого викликає невдоволення. Канцлер приймає все це близько до серця, але впевнений, що Німеччина переживе всі ці негаразди.

Політик нагадує, що ще рік тому багато експертів прогнозували економічний спад у країні та велику інфляцію. Були занепокоєння щодо відключень електроенергії та відсутності тепла в будинках. Але справи обернулися інакше: інфляція впала, зарплати і пенсії зростають, а газові сховища заповнені цієї зими по вінця.

«Усе вийшло інакше, тому що ми протистояли економічному спаду. Тому що ми економили енергію та вчасно вжили запобіжних заходів. Усі ми - разом. Ми можемо впоратися зі зустрічним вітром. Це не зменшує виклики нашого часу, але це додає нам мужності, що ми можемо з ними впоратися», - йдеться у зверненні глави уряду.

Шольц також згадує друзів Німеччини в Європі та по всьому світу, партнерів, з якими він щодня координує свої дії щодо того, як забезпечити безпеку в Німеччині та Європі.

Читайте також: Штайнмаєр у різдвяному посланні закликав співгромадян до єдності

Канцлер перераховує речі, які роблять країну сильнішою. Як перше він називає Європейський Союз, коли той діє як єдине ціле та говорить одним голосом у світі; тим важливіше, щоб Європа вийшла з європейських виборів наступного року об’єднаною та сильнішою, адже війна Росії на сході континенту не закінчена, так само як і збройний конфлікт на Близькому Сході. Також наступного року в США відбудуться президентські вибори, «які, можливо, матимуть далекосяжні наслідки, в тому числі для нас тут, у Європі», - зауважує Шольц.

Також він згадує силу демократії та готовність до компромісів, готовність прийти на допомогу одне одному. Ці речі також роблять людей сильнішими.

Телеканали транслюватимуть канцлера ФРН о 18-й годині за місцевим часом 31 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-