Ізраїльські війська просуваються вглиб центральної та південної частини Гази

Ізраїльські війська просуваються вглиб центральної та південної частини Гази

Укрінформ
Ізраїльські танки в ніч з п'ятниці на суботу просунулися вглиб районів у центральній і південній частині Гази.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Times of Israel.

Зазначається, що бойові дії, підтримувані інтенсивними повітряними ударами, велися в містах Аль-Бурейдж, Нусейрат і Магаз у центральній частині Гази, а також у Хан-Юнісі на півдні.

Представник ХАМАС із питань охорони здоров'я заявив, що за останні 24 години в центральній частині сектору Газа внаслідок ударів загинули 100 палестинців і 150 отримали поранення. У своїх повідомленнях угрупування не розрізняє цивільних осіб і бойовиків.

Армія оборони Ізраїлю повідомила, що війська 7-ї бронетанкової бригади просунулися далі на півдні Гази, атакувавши об'єкти ХАМАС у Хан-Юнісі, у тому числі штаб-квартиру розвідувального підрозділу угрупування в цьому місті та командний центр «Палестинський ісламський джихад».

За даними ЦАХАЛ, війська вилучили «дуже цінні» розвідувальні матеріали на цих об'єктах.

Водчас військовослужбовці бригади «Гіваті» атакували ще кілька об'єктів ХАМАС на півдні Гази, знищивши бойовиків снайперським вогнем і пострілами з танків.

Війська «Гіваті» також завдали кілька авіаударів по бойовиках ХАМАС у цьому районі та по об'єктах інфраструктури, що належать терористичному угрупованню.

За даними видання, ізраїльтяни штурмують Хан-Юніс, готуючись до подальшого наступу на це головне південне місто, частину якого вони захопили на початку грудня.

Читайте також: Генсек ООН занепокоєний розширенням конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС

Перед тим, як війська просунулися вглиб Хан-Юніса, ЦАХАЛ повідомив, що 98-а дивізія і ВПС завдали близько 50 ударів по цілях у цьому районі, зокрема по тунелях та інших об'єктах інфраструктури, які використовувалися ХАМАС для нападу на ізраїльські війська.

Кілька боїв за участю наземних військ, авіації та ВМС відбулися в місті Газа, де війська 14-ї резервної бронетанкової бригади ліквідували десятки терористів за підтримки військово-повітряних сил.

Як повідомляв Укрінформ, в Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у середу заявили про виявлення та знищення трьох тунельних шахт у районі дитячої лікарні «Рантісі» у Газі.

Фото: IDF Spokesperson's Unit

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-