Військові Ізраїлю заявили про знищення трьох тунельних шахт у Газі

Військові Ізраїлю заявили про знищення трьох тунельних шахт у Газі

Укрінформ
В Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у середу заявили про виявлення та знищення трьох тунельних шахт у районі дитячої лікарні «Рантісі» у Газі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Times of Israel.

Тунельні шахти з’єднувалися із підземними ходами під медичним центром, який використовували терористи угруповання ХАМАС, додали у ЦАХАЛ.

Зазначається, що військові 401-ї бригади ізраїльської армії, 13-та флотилія ВМС Ізраїлю та елітний інженерно-саперний підрозділ «Яхалом» провели розслідування та позначили на мапі три тунельні шахти, виявлені у районі «Рантісі».

Під час операції з’ясувалося, що три шахти «об’єднані широкою підземною кількакілометровою мережею, яка проходить поблизу лікарні і веде до стратегічних точок у центрі міста Газа».

У ЦАХАЛ додали, що тунель під «Рантісі» використовувався бойовиками ХАМАС у якості командного центру для керівництва бойовими діями проти Ізраїлю.

Читайте також: ЦАХАЛ показав, як Хезболла використовує мечеть для обстрілів

За даними Армії оборони Ізраїлю, в одній із шахт, виявленій у середній школі поруч із «Рантісі», є ліфт, який опускався приблизно на 20 метрів. В іншій шахті, що розташовувалась у будинку командира ВМС ХАМАСу, були вибухозахисні двері, які перешкоджали проникненню ізраїльських військ.

Після проведеного розслідування мережа тунелів була знищена ізраїльськими саперами.

Як повідомлялося, 22 грудня ЦАХАЛ заявив про знищення ключової мережі тунелів угруповання ХАМАС під площею Палестини в престижному районі Гази.

Фото: Jalaa Marey

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-