У Британії скасували низку потягів до Європи через підтоплення тунелю під Ла-Маншем

У Британії скасували низку потягів до Європи через підтоплення тунелю під Ла-Маншем

Укрінформ
Низку рейсів міжнародної високошвидкісної залізничної служби Eurostar, що сполучає Велику Британію з Францією, Бельгією та Нідерландами, скасовано через підтоплення тунелю під Ла-Маншем на тлі несприятливих погодних умов.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Зазначається, що скасовано щонайменше 14 рейсів компанії. Eurostar заявив, що «наполегливо працює», щоб забезпечити курсування більш пізніх поїздів, але попередив про серйозні затримки. Перевізник зазначив, що пасажири мають право на компенсацію.

Високошвидкісні рейси Southeastern до Еббсфліта також були скасовані до кінця дня. Southeastern повідомив, що інженери Network Rail і Thames Water працюють над вирішенням проблеми.

Крім того, є серйозні збої в роботі послуг Thameslink, які проходять через Лондон і південь Англії, через брак персоналу.

За словами журналіста Саймона Калдера, який перебуває на одній із залізничних станцій, масштабне скасування рейсів, що сполучають британську столицю з іншими європейськими містами на континенті, зачепить близько 16 тисяч пасажирів.

Метеорологічна служба країни випустила жовте попередження про вітер, дощ і сніг для більшої частини Британії. Синоптики попереджають про можливе підтоплення будинків і підприємств, перебої з електропостачанням. Це сталося через кілька днів після того, як шторм «Герріт» залишив тисячі будинків без світла та спричинив збої по всій країні.

Людей закликають бути готовими до затримок автомобільного, залізничного, авіаційного та поромного транспорту.

Читайте також: У Будапешті вийшов з берегів Дунай

Як повідомляв Укрінформ, близько чотирнадцяти тисяч будинків залишаються відключеними від електроенергії після шторму «Герріт», який приніс у Шотландію хуртовини та повені.

Фото: PA media

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-