Штати у Радбезі ООН заявили про стурбованість безпрецедентною кількістю жертв у Газі

Штати у Радбезі ООН заявили про стурбованість безпрецедентною кількістю жертв у Газі

Укрінформ
Сполучені Штати поділяють стурбованість різким зростанням насильства на Західному березі річки Йордан і безпрецедентною кількістю жертв у Газі під час війни Ізраїлю з ХАМАСом.

Про це заявив на засіданні Ради Безпеки ООН політичний координатор постійсного представництва США при ООН Джон Келлі, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми знаємо, що 2023 рік був найсмертоноснішим для палестинців на Західному березі», – сказав Келлі.

Він додав, що смерть будь-якої цивільної особи – ізраїльтянина чи палестинця – є трагедією.

«Сполучені Штати продовжують наголошувати ізраїльському уряду на важливості запобігання насильству з боку екстремістських поселенців», – зазначив він.

За словами Келлі, США й далі запроваджуватимуть візові обмеження стосовно осіб, що «причетні до підриву миру, безпеки і стабільності на Західному березі річки Йордан».

Він зазначив, що розширення ізраїльських поселень на Західному березі, напади з обох сторін підривають перспективи реалізації рішення про дві держави, за якої ізраїльтяни і палестинці мають «жити пліч-о-пліч у мирі».

Читайте також: ЦАХАЛ показав, як Хезболла використовує мечеть для обстрілів

Термінове засідання Радбезу щодо ситуації на Близькому Сході скликали Об'єднані Арабські Емірати, які є непостійним членом РБ.

Постпред Ізраїлю при ООН Ґілад Ердан висловив обурення з приводу того, що термінові засідання РБ не скликаються, коли бойовики нападають на ізраїльських цивільних осіб і об'єкти.

«Радбез поспішає продемонструвати солідарність із цивільними особами по всьому Близькому Сходу, якщо вони не є ізраїльтянами... Чому ви не засудили ракетні обстріли (Ізраїлю) з Лівану, Сирії та Ємену?» – сказав він, звертаючись до членів Радбезу.

За його словами, Ізраїль забезпечить припинення актів терору.

Як повідомлялося, минулого тижня Рада Безпеки ухвалила резолюцію, яка закликає до збільшення обсягів допомоги, що надається цивільному населенню в секторі Гази.

Від початку посилення воєнних дій після нападу угруповання ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня внутрішньо переміщеними особами стали близько 1,9 млн мешканців, або 85% населення Гази.

7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС скоїло напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися на територію країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни, мобілізував 300 тисяч резервістів та почав знищувати військові об’єкти, а також ватажків терористів.

CNN повідомляв, що офіційні особи США очікують переходу Ізраїлю до менш інтенсивної, гіперлокалізованої стратегії, спрямованої на ліквідацію конкретних бойовиків і керівництво ХАМАСу.

Фото: IDS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-