У Шотландії шторм знеструмив 14 тисяч будинків

У Шотландії шторм знеструмив 14 тисяч будинків

Фото, відео
Укрінформ
Близько чотирнадцяти тисяч будинків залишаються відключеними від електроенергії після шторму «Герріт», який приніс у Шотландію хуртовини та повені.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Директор із корпоративних справ компанії Scottish and Southern Electricity Networks (SSEN) Грем Кедді поінформував, що станом на ранок четверга близько 14 000 будинків все ще були знеструмленими, однак 31 000 вже заживлені. Найбільше постраждали споживачі на північному сході Шетландських островів, а подекуди перебої з електроенергією, ймовірно, триватимуть до п’ятниці.

Будівлі були затоплені внаслідок повені у місті Купар та графстві Файф. Водночас внаслідок снігопаду у середу були заблоковані водії на трасі у гірській північно-західній частині країни Хайленд, тоді як у Скрабстері дорога була закрита через зсув ґрунту.

Окрім цього, залізничне сполучення на північ від міст Перта і Данді залишаються закритими, так само як і ключові маршрути між Абердіном, Данда та Інвернессом.

Повінь також була зафіксована у містах Дамфірс та Хантлі, а в Інвегаррі негода повалила дерева.

Читайте також: Зимовий шторм у центрі США ускладнив рух транспорту

Із середи на більшій частині Шотландії було введено жовте попередження Метеорологічною службою.

Як повідомлялося, десятеро людей загинули в Австралії внаслідок негоди під час різдвяних свят, а десятки тисяч будинків все ще залишаються знеструмленими.

Фото: BEAR SCOTLAND

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-