Франція затримала літак з 300 індійцями через підозру в торгівлі людьми

Франція затримала літак з 300 індійцями через підозру в торгівлі людьми

Укрінформ
Французька влада затримала літак, який прямував до Нікарагуа з 303 пасажирами з Індії, після анонімного повідомлення про те, що він перевозив пасажирів, які "ймовірно, є жертвами торгівлі людьми".

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Чартерний рейс румунської компанії Legend Airlines, який летів з ОАЕ, приземлився в аеропорту Ватри в четвер вдень для технічної зупинки.

Підрозділ поліції, що спеціалізується на боротьбі з організованою злочинністю, затримав рейс, після отримання інформації від анонімного інформатора про можливу торгівлю людьми. Прокуратура Парижа повідомила, що вже почали розслідування, а двоє осіб були арештовані для допиту.

Після приземлення у Франції індіців спочатку тримали в літаку, але потім випустили і розмістили в будівлі терміналу.

Читайте також: В Україні від початку війни викрили понад 250 фактів торгівлі людьми - МВС

У посольстві Індії у Франції повідомило, що влада Парижа поінформувала їх про ситуацію.

"Команда посольства прибула і отримала доступ до консульства. Ми розслідуємо ситуацію, а також забезпечуємо добробут пасажирів ", - додали в посольстві.

Як передає France 24, джерело, близьке до справи, повідомило, що серед пасажирів були неповнолітні. За словами джерела, пасажири могли планувати подорож до Центральної Америки, щоб спробувати нелегально потрапити до США або Канади.

За торгівлю людьми у Франції передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 20 років.

Як повідомляв Укрінформ, поліція Франції ліквідувала сектантську мережу федерації йоги «Атман» та взяла під варту 41 особу, в тому числі її духовного лідера Грегоріана Біволару, якого підозрюють у зґвалтуваннях та торгівлі людьми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-