Китай погрожує Філіппінам військовою силою

Китай погрожує Філіппінам військовою силою

Укрінформ
Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї пригрозив Філіппінам, натякнувши, що Пекін може застосувати силу. Причиною стала територіальна суперечка у Південнокитайському морі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

"Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї заявив, що країна продовжуватиме військовий тиск на Філіппіни на тлі суперечки щодо суверенітету у Південнокитайському морі", - йдеться у повідомленні.

В особливо різких коментарях Ван Ї звинуватив Філіппіни в тому, що вони "відмовилися від своїх обіцянок, спровокували проблеми на морі та підірвали законні права Китаю".

"Якщо філіппінська сторона неправильно оцінить ситуацію, піде власним шляхом або навіть вступить у змову з недоброзичливими зовнішніми силами, щоб продовжувати створювати проблеми, Китай захищатиме свої права відповідно до закону та рішуче реагуватиме", - заявив китайський урядовець.

Заява китайського міністра прозвучала на тлі того, як Пекін мобілізував свою берегову охорону для блокування місій постачання на Філіппінах.

"Замість того, щоб продовжувати рух в неправильному напрямку, філіппінська сторона має якнайшвидше повернутися на правильний шлях, поставивши пріоритетом належне вирішення поточної морської ситуації", - додав Ван Ї.

Читайте також: Китайські кораблі перешкодили Філіппінам доправити припаси рибалкам і військовим

Як повідомляв Укрінформ, минулими вихідними кораблі берегової охорони Китаю застосували водомети й перешкодили філіппінським суднам доставити пальне та продовольство до рибалок та віддаленого форпосту армії Філіппін у спірних водах Південнокитайського моря.

Берегова охорона Філіппін на початку грудня розмістила в Південнокитайському морі два своїх судна для спостереження за збільшенням кількості кораблів морської озброєної міліції Китаю на одному з рифів у філіппінській виключній економічній зоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-