Британські лікарі розпочали триденний страйк - вимагають підвищення зарплат

Британські лікарі розпочали триденний страйк - вимагають підвищення зарплат

Укрінформ
Лікарі у Великій Британії розпочали 72-годинний страйк після тривалої суперечки з британським урядом щодо рівня оплати праці.

Про це повідомляє Associated Рress, передає Укрінформ.

Зазначається, що страйк триватиме від сьогодні до ранку суботи, 23 грудня.

Десятки тисяч так званих молодших лікарів, які становлять близько половини медичного персоналу Національної служби охорони здоров'я (NHS) також планують страйкувати протягом шести днів на початку наступного року, що стане найдовшим страйком за всю 75-річну історію служби охорони здоров'я.

Вони вимагають підвищення заробітної плати на 35%, що, за їхніми словами, враховує рівень інфляції і запобігає відтоку персоналу до інших країн. Уряд пропонує молодшим лікарям середнє підвищення на 8,8%.

«Я розумію, що люди засмучені тим, що вони не можуть відвідувати лікарів та амбулаторні прийоми, але якщо ми не будемо діяти зараз, то через п'ять або 10 років не залишиться жодного лікаря, і ці прийоми стануть набагато гіршими і набагато довшими, ніж зараз», - сказав лікар Хеміш Бейн на пікеті біля лікарні Університетського коледжу в Лондоні.

Пацієнтів NHS попередили, що будуть «значні збої» в обслуговуванні, тисячі призначень і процедур будуть відкладені або навіть скасовані. Під час страйку лікарні надаватимуть мінімальну допомогу.

Читайте також: У Фінляндії зупинився громадський транспорт через загальний страйк

Керівники NHS висловили розчарування тим, що переговори між Британською медичною асоціацією, яка представляє лікарів, та урядом провалилися, і заявили, що новий виток страйку розпочався у «найгірший час» для системи охорони здоров'я, через «зимовий тиск», який завжди спостерігається у святкові дні, коли зростає кількість хворих на грип та COVID.

Старші лікарі-консультанти Британської медичної асоціації (BMA) досягли угоди з урядом, і зараз члени асоціації голосують за те, чи приймати цю угоду, чи ні.

Як повідомляв Укрінформ, 5 грудня італійці зіткнулися з перебоями в наданні медпослуг, оскільки лікарі, медсестри та керівники закладів охорони здоров’я влаштували загальнонаціональний 24-годинний страйк на знак протесту, зокрема, проти планів скорочення пенсій.

Фото: Leon Neal/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-