У Словаччині тисячі людей протестували проти уряду Фіцо

У Словаччині тисячі людей протестували проти уряду Фіцо

Укрінформ
Тисячі людей вийшли на мітинг у великих містах Словаччини проти планів уряду прем’єр-міністра Роберта Фіцо внести зміни до кримінального кодексу країни.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

За словами організаторів протестів, які очолила опозиція, мітинги відбулися в містах Кошице, Пряшів, Попрад, Банська Бистриця, Жиліна, Нітра, Трнава, Тренчин, Списька Нова Весь, Ліптовський Мікулаш та Поважська Бистриця. Люди на вулицях скандували «Досить з нас Фіцо».

Зміни, запропоновані коаліційним урядом, включають пропозицію розпустити спеціальну прокуратуру, яка займається серйозними злочинами, такими як хабарництво, організована злочинність і екстремізм, до середини січня.

Згідно з пропозицією, тепер ці справи перейдуть до прокурорів регіональних відділів, які 20 років не займалися подібними злочинами.

Лідер опозиційної партії «Прогресивна Словаччина» Міхал Шимечка вважає, що зміни «призведуть до амністії для мафії та корупціонерів».

Законодавство, ухвалене урядом Фіцо, потребує схвалення парламенту та президента. Трипартійна коаліція має більшість у парламенті.

Критики Фіцо стурбовані тим, що його черговий прихід до влади може призвести до того, що Словаччина відмовиться від свого прозахідного курсу та натомість піде в напрямку Угорщини за прем’єр-міністра Віктора Орбана.

Читайте також: Прем’єр Словаччини виступив за нормалізацію відносин з РФ

Як повідомлялося, наприкінці жовтня новий прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що його уряд припиняє військову допомогу Україні. Водночас Словаччина обіцяє продовжити надсилати Україні гуманітарну допомогу.

Фото: TASR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-