Ізраїль готовий до нового перемир’я в обмін на заручників

Ізраїль готовий до нового перемир’я в обмін на заручників

Укрінформ
Ізраїль готовий до другої паузи в бойових діях проти угруповання ХАМАС в обмін на звільнення заручників.

Як передає Укрінформ, про це заявив Президент Ізраїлю Ісаак Герцог, повідомляє Times of Israel.

«Я можу підтвердити той факт, що Ізраїль готовий до ще однієї гуманітарної паузи та додаткової гуманітарної допомоги, щоб звільнити заручників. І відповідальність повністю лежить на Сінварі (керівник угруповання ХАМАС – ред.) та керівництві ХАМАСу», - заявив Герцог.

Окрім цього, Герцог наголосив на гуманітарних зусиллях, які докладає Ізраїль, і закликав міжнародні організації полегшити процес поставки допомоги у Газу.

Читайте також: Армія оборони Ізраїлю заявила про ліквідацію головного фінансиста ХАМАС

«Обсяг гуманітарної допомоги можна миттєво збільшити втричі», – сказав він, додавши, що Ізраїль щодня перевіряє сотні вантажівок на переході Ніцана, проте агентства ООН та інші партнери на місцях не встигають, в результаті чого в’їжджає лише від 100 до 125 вантажівок на день.

«Ви можете легко потроїти кількість вантажівок, якщо ООН та її партнери докладуть зусиль. Світ повинен знати, що в Газу могло б надходити на десятки тисяч тонн більше (гуманітарної допомоги – ред.)», – сказав Герцог.

Читайте також: У війні Ізраїлю та ХАМАСу «загинули надто багато цивільних» - прем’єр Британії

В ООН цю заяву відкинули, заявивши, що бомбардування з боку Ізраїлю дуже ускладнили безпечну доставку гумдопомоги в Газу.

Як повідомлялося, за час попереднього перемир’я між Ізраїлем та бойовиками ХАМАС були повернуті з полону 110 заручників. За даними Ізраїлю, наразі ХАМАС усе ще утримує в Газі 137 заручників.

Фото: GPO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-