Аеропорт Кишинів відмовляється від російської абревіатури

Аеропорт Кишинів відмовляється від російської абревіатури

Укрінформ
З 18 січня 2024 року Міжнародний аеропорт Кишинів матиме нову абревіатуру RMO (Республіка Молдова) замість KIV, що означало російською мовою Кишинів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

«Вирішено! З 18 січня 2024 року Міжнародний аеропорт Кишинів матиме абревіатуру RMO (Республіка Молдова). Колишня абревіатура KIV - скорочення від російської назви Кишинів - більше не з'являтиметься на таблицях рейсів. Приємної подорожі!» - написав міністр інфраструктури Молдови Андрій Спину в соцмережах.

Депутат від правлячої партії PAS Раду Маріан додав, що новий код означає назву «Республіка Молдова».

«Дякую за інші відповідні пропозиції, такі як CHI, CIA, CIU, RMD, MDA і т.д., але всі ці коди вже зайняті», - сказав Маріан.

Читайте також: Молдова денонсує ще дві угоди із СНД

Зазначається, що багато аеропортів світу мають трилітерний код, що присвоюється аеропортам Міжнародною асоціацією повітряного транспорту (IATA). Коди аеропортів IATA використовують авіакомпанії, агенції з продажу авіаквитків, комп'ютерні системи бронювання квитків, інші зацікавлені організації для передачі інформації, пов'язаної з організацією комерційної діяльності в галузі пасажирських авіаперевезень та взаємодією різних підприємств у рамках цієї комерційної діяльності. Список кодів IATA публікується двічі на рік і доступний на офіційному сайті асоціації.

Як повідомляв Укрінформ, у рамках кампанії #CorrectUA коректну назву столиці України (Kyiv замість Kiev) використовують вже 55 міжнародних аеропортів, п'ять міжнародних організацій, включно з МАГАТЕ та ЮНЕСКО, а також низка авіакомпаній та періодичних видань.

Фото: NewsMaker

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-