Молдова денонсує ще дві угоди із СНД

Молдова денонсує ще дві угоди із СНД

Укрінформ
Парламент Молдови денонсує ще дві угоди, укладені у рамках Співдружності незалежних держав (СНД).

Про це повідомляє NewsMaker, передає Укрінформ.

Парламентська комісія з питань зовнішньої політики та європейської інтеграції Молдови схвалила два консультативні висновки з цього приводу.

Як зазначили в молдовському парламенті, цього разу йдеться про угоду щодо групи військових спостерігачів та колективні сили з підтримки миру в СНД, яку підписали у Києві 20 березня 2020 року, а також про протокол щодо тимчасового порядку формування та залучення груп військових спостерігачів та колективних сил щодо підтримки миру в зонах конфліктів між державами та у державах-учасницях СНД, підписаний 4 серпня 1992 року.

Читайте також: Молдова більше не платитиме членських внесків у СНД і готує вихід з організації

Денонсувати документи запропонувало Міністерство оборони Молдови, зазначивши, що положення цих угод є неактуальними, оскільки країна не бере участі у військово-політичних питаннях у рамках СНД.

Другу угоду запропонувала денонсувати служба інформації та безпеки (СІБ) Молдови. Йдеться про договір про співпрацю учасників СНД у галузі технічної та матеріальної допомоги компетентним органам у боротьбі з тероризмом та іншими насильницькими формами екстремізму. У СІБ наголосили, що останніми роками не користуються положеннями цього акту.

Загалом у 2023 році молдовські депутати денонсували 22 угоди в рамках СНД.

Читайте також: Молдова денонсувала ще сім угод в рамках СНД

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді парламент Молдови денонсував сім угод, укладених на платформі СНД.

Фото: NewsMaker

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-