Президента Єгипту переобрали на третій термін

Президента Єгипту переобрали на третій термін

Укрінформ
Абделя Фаттаха Ас-Сісі переобрали на третій, шестирічний, термін президентства у Єгипті – за нього проголосували 89,6% виборців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg із посиланням на дані Національної виборчої служби Єгипту.

Президентські вибори в країні проходили протягом трьох днів, з 10 по 12 грудня. У виборчій службі повідомили, що явка виборців на дільницях досягла 66,8% – понад 67 мільйонів зареєстрованих виборців взяли участь у голосуванні.

Читайте також: Президент Єгипту закликав до припинення війни в Україні

Як пише Bloomberg, перемога Ас-Сісі, який змагався із трьома маловідомими претендентами за посаду президента, не була несподіваною. На минулих двох виборах політик набрав 97% голосів.

Новий термін Абделя Фаттаха Ас-Сісі триватиме до 2030 року, оскільки після референдуму у 2019 році термін президентства було подовжено до шести років, йдеться у матеріалі.

Ас-Сісі вперше обійняв президентську посаду у 2014 році, після підтримуваного військовими повстання, в результаті якого було скинуто попереднього президента Мухаммеда Мурсі. І у 2014 році, і потім у 2018 році під час президентських виборів він зіткнувся із символічними претендентами та переміг, йдеться у повідомленні.

Читайте також: Єгипет планував таємно постачати зброю до росії – WP

За його перебування на керівній посаді Єгипту борги країни в іноземній валюті зросли приблизно до 165 мільярдів доларів США, що є одними із найвищих на ринках, що розвиваються.

Як повідомлялося, секретні документи США свідчать, що президент Єгипту Абдель Фаттах Ас-Сісі у лютому планував таємно виробити 40 тисяч ракет для Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-