Тайвань повідомляє про збільшення кількості китайських повітряних куль поблизу острова

Тайвань повідомляє про збільшення кількості китайських повітряних куль поблизу острова

Укрінформ
Міністерство оборони Тайваню повідомило про другий від початку грудня випадок виявлення двох китайських повітряних куль, які пролетіли через Тайванську протоку.

Про це оборонне відомство повідомляє в соцмережі Х, передає Укрінформ.

Дві повітряні кулі були помічені в неділю о 9:03 та 14:43, коли вони перетнули серединну лінію протоки, що слугує неофіційним кордоном між островом і материком, на відстані 204 км на північний захід від північного тайванського портового міста Кілунг.

Читайте також: Сі Цзіньпін: Возз’єднання Тайваню з Китаєм неможливо зупинити

Кулі рухались над Тайванською протокою впродовж близько 30 хвилин на висоті понад 3200 метрів і попрямували на схід, після чого спостереження за ними припинили.

Тайванські військові не мають даних про призначення виявлених літаючих об’єктів, але припускають, що це були метеорологічні зонди.

Попереднього разу подібний об’єкт був виявлений 7 грудня, коли він пролітав над Тайванською протокою за тим же маршрутом.

Крім того, минулої доби навколо Тайваню зафіксовано 2 бойові кораблі та 6 літаків китайської армії, один із яких перетнув серединну лінію протоки та пролетів зоною ідентифікації ППО острова.

За місяць, 13 січня, на Тайвані пройдуть президентські й парламентські вибори. В Тайбеї вважають, що Пекін намагатиметься вплинути на їх результати на власну користь, і перебувають у стані підвищеної готовності до будь-яких дій Китаю, як військових, так і політичних.

Читайте також: У міноборони Китаю заявили, що американська зброя не гарантує безпеку Тайваню

Про високу ймовірність використання Китаєм повітряних куль для шпигунства стало відомо в лютому після виявлення над територією Сполучених Штатів китайського аеростата, який запідозрили у прихованому стеженні за американськими військовими об’єктами. ВПС США збили повітряну кулю, а Пекін висловив Вашингтону протест, заявивши, що то був цивільний аеростат, який збився з курсу й випадково залетів у повітряний простір США.

Як повідомляв Укрінформ, президентка Тайваню Цай Інвень вважає, що керівництво Китаю занадто перевантажене своїми внутрішніми проблемами, щоб розглядати реальну можливість вторгнення на Тайвань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-