Глава Пентагону прибуде з візитом до Ізраїлю

Глава Пентагону прибуде з візитом до Ізраїлю

Укрінформ
Очільник Міністерства оборони США Ллойд Остін прибуде до Ізраїлю у понеділок задля отримання більш чіткої оцінки від ізраїльських військових щодо їхніх операцій у секторі Гази.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Візит Остіна відбудеться на тлі загострення розбіжностей між американським президентом Джо Байденом та прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу у питанні зростання кількості жертв серед мирного населення у Газі. На Байдена зростає внутрішній і міжнародний тиск, щоб він відмовив ізраїльського прем’єра від потужного бомбардування міста.

Раніше у грудні CNN повідомляв, що офіційні особи США очікують переходу Ізраїлю до менш інтенсивної, гіперлокалізованої стратегії, спрямованої на конкретних бойовиків і керівництво ХАМАСу до січня.

Високопоставлений чиновник із Міноборони Сполучених Штатів заявив у неділю, що ізраїльська служба безпеки оцінює умови, необхідні для переходу до наступної фази війни, «щогодини, якщо не щодня», і що Остін хоче почути «дуже чітке формулювання їхньої самооцінки» у понеділок.

Остін отримає оновлену інформацію про те, як Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), військово-політичний кабінет та міністр оборони Йоав Галлант оцінюють поточний етап кампанії в Газі, а також дізнається, які показники вони використовують для переходу до наступного етапу війни проти ХАМАСу, зазначив чиновник.

Читайте також: Ізраїльські військові знайшли «підземний автобан» ХАМАС в секторі Гази

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні президент США Джо Байден перебував з візитом в Ізраїлі.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-