Партія Вучича перемагає на позачергових парламентських виборах у Сербії - екзитполи

Партія Вучича перемагає на позачергових парламентських виборах у Сербії - екзитполи

Укрінформ
Правляча партія SNS президента Александера Вучича здобуває переконливу перемогу на позачергових парламентських виборах у Сербії.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише АР.

“Президент Александар Вучич оголосив про перемогу на дострокових парламентських виборах у неділю після того, як екзитполи передбачили легку перемогу його правлячої партії SNS”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що за підрахунками компаній Ipsos та CeSID, які займаються соціальними опитуваннями, SNS здобула 46,2% голосів, а головна опозиційна партія SPN посіла друге місце із 23,2% голосів. “Це - абсолютна перемога, якій я дуже щасливий”, - заявив Вучич після оголошення результатів екзитполів.

На третьому місці, вірогідно, опиниться партія SPS колишнього міністра закордонних справ Сербії Івіца Дачіча із 6,7% голосів виборців.

Цьогорічні парламентські вибори - п’яті з 2012 року - збіглися із місцевими виборами у більшості населених пунктів, у тому числі столиці Белграді. “Екзитполи показали, що SNS отримала більшість голосів у Белграді, здобувши 38,6% голосів за міськраду й мера, у той час, як опозиційна SPN отримала 35% голосів”, - зауважує АР.

Агентство зазначає, що у Белграді проживають близько чверті усього сербського електорату, тож мер міста вважається одним із найвпливовіших посадовців країни.

Читайте також: Боснія та Герцеговина, Сербія і Грузія відмовилися доєднатися до енергетичних санкцій ЄС проти Росії

Водночас CeSID та Ipsos вказали на ряд порушень під час голосування, в тому числі організоване прибуття людей на виборчі дільниці, фотографування бюлетенів й процедурні помилки. “Партія SAV вже звинуватила правлячу партію у махінаціях під час голосування й пообіцяла подати скаргу до державної виборчої комісії”, - підсумовує AP.

Як повідомляв Укрінформ, 17 грудня у Сербії проходили позачергові парламентські вибори.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-