Суд оштрафував ексадвоката Трампа Джуліані за наклеп майже на $150 мільйонів

Суд оштрафував ексадвоката Трампа Джуліані за наклеп майже на $150 мільйонів

Укрінформ
Суд присяжних у Вашингтоні зобов’язав колишнього адвоката Трампа, Руді Джуліані, виплатити понад $148 мільйонів двом чорношкірим виборчим працівницям штату Джорджія за безпідставні заяви про фальсифікацію виборів 2020 року.

Про це повідомляє в п’ятницю The Hill, передає Укрінформ.

«Впродовж чотирьох днів цивільного процесу вісім мешканців Вашингтона (членів журі – ред.) вислухали жахливі свідчення виборчих працівниць Рубі Фрімен і Шей Мосс, які розповіли, як їхні життя перевернулися з ніг на голову, коли вони стикнулися з потоком расистських і насильницьких погроз після заяв (Джуліані – ред.)»,- зазначається у повідомленні.

Джуліані було визнано відповідальним у цій справі кілька місяців тому, і журі зібралося лише для того, щоби вирішити, скільки він повинен виплатити як компенсацію. Перед початком обговорень потерпілі, які є матір’ю і донькою, запросили суму близько $47 мільйона. Через десять годин нарад журі зобов’язало Джуліані виплатити виборчим працівницям $148,7 мільйона.

Читайте також: За Трампа з Білого дому зникли секретні документи про втручання Росії у вибори - CNN

Кожна з жінок отримає від $16 до $17 мільйонів за наклеп від Джуліані та по $20 мільйонів за емоційний стрес. Крім того, мати й донька матимуть додаткові $75 мільйонів у вигляді штрафу, стягненого з ексадвоката Трампа.

Як повідомлялося, після виборів 2020 року Джуліані очолив провальну судову кампанію експрезидента Трампа, спрямовану на скасування результаті перегонів, що визначили перемогу Джо Байдена. Під час прес-конференцій і законодавчих слухань, а також в інтерв’ю ЗМІ Джуліані називав Фрімен та Мосс шахрайками у виборчій системі США.

Фото: @ABCWorldNews

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-