США пропонують Ізраїлю залучати менші групи елітних сил у Газі для більш точних місій

США пропонують Ізраїлю залучати менші групи елітних сил у Газі для більш точних місій

Укрінформ
Радник президента США Джо Байдена з національної безпеки Джейк Салліван у четвер порадив Ізраїлю припинити широкомасштабну наземну військову операцію у секторі Гази та перейти до більш цілеспрямованої фази у війні проти терористичного угруповання ХАМАС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The New York Times.

"Ізраїлю з самого початку було ясно, що ця війна триватиме поетапно. Відбудеться перехід до іншої фази цієї війни: такої, що буде зосереджена на атаках на керівництво, на розвідувальних операціях", — сказав Салліван.

Як зазначається, США пропонують Ізраїлю залучати менші групи елітних сил, які будуть входити та виходити з населених пунктів Гази, виконуючи більш точні місії з пошуку та знищення лідерів ХАМАСу, а також порятунку заручників та руйнування тунелів.

Цій інформації передувала заява президента Джо Байдена про те, що Ізраїль починає втрачати міжнародну підтримку через “невибіркові бомбардування” Гази, що є набагато жорсткішою оцінкою, ніж його попередні публічні висловлювання, в яких він закликав до більшої обережності задля захисту цивільного населення.

Йоав Галлант, міністр оборони Ізраїлю, сказав перед зустріччю з паном Салліваном у четвер, що для досягнення заявленої Ізраїлем мети щодо ліквідації інфраструктури ХАМАСу у Газі "потрібен буде певний період, і це триватиме більше ніж кілька місяців".

Читайте також: В Ізраїлі заявили, що війна проти ХАМАСу триватиме «більше ніж кілька місяців»

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня ХАМАС вторгся до Ізраїлю та почав вбивати та викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Семиденна перерва у бойових діях призвела до звільнення близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю «відновила бойові дії на повну силу» після порушення угрупованням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-