М'янма стала світовим лідером із виробництва опіуму, обігнавши Афганістан

М'янма стала світовим лідером із виробництва опіуму, обігнавши Афганістан

Укрінформ
М'янма зараз є найбільшим у світі виробником опіуму, країна обігнала Афганістан за цим показником.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

За оцінками ООН, цьогоріч М’янма збільшить виробництво опіуму на 36%, до 1080 тонн.

Основними чинниками, що сприяли цьому, стали внутрішня нестабільність та скорочення вирощування маку в Афганістані на 95% після заборони виробництва наркотиків Талібаном минулого року.

За оцінками, цього року в Афганістані були вироблені 330 тонн опіуму.

У звіті Управління ООН з наркотиків та злочинності (UNODC) йдеться, що економіка М’янми сильно постраждала внаслідок конфлікту та нестабільності після того, як військові захопили владу у 2021 році.

Читайте також: На млині у Шотландії знайшли партію марихуани вартістю $1,5 мільйона

"Обмежена доступність законних економічних можливостей, обмежений доступ до ринків та державної інфраструктури, а також погіршення економічного клімату, спричинене інфляцією та знеціненням власної валюти, можуть зробити опіум, а також інші незаконні товари привабливою альтернативою або джерелом засобів для існування", – йдеться у повідомленні.

"Схоже, що у М’янмі це зіграло значну роль у рішенні фермерів наприкінці 2022 року вирощувати більше маку", – йдеться у звіті ООН.

Упродовж 2023 року, йдеться у звіті, площа посівів маку в М’янмі оцінювалася у 47 тис. га, що на 18% більше порівняно з минулим роком.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці липня в Сінгапурі вперше за майже два десятиліття стратили жінку – за торгівлю наркотиками п’ять років тому.

Фото: UNODC

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-