Адвокатам Навального заявили в колонії, що такий в'язень у них «більше не значиться»

Адвокатам Навального заявили в колонії, що такий в'язень у них «більше не значиться»

Укрінформ
Співробітники виправної колонії №6 у селищі Мелехово Володимирської області Росії, де раніше перебував опозиціонер Олексій Навальний, заявили, що він у них «більше не значиться».

Як передає Укрінформ, про це повідомила в соцмережі Х прес-секретарка Навального Кіра Ярмиш.

«Щойно до адвоката вийшли з ВК-6 Мелехово і сказали, що ув'язнений Навальний у них більше не значиться. Куди його перевели, говорити відмовляються», - пише Ярмиш.

Читайте також: Проти Навального порушили нову кримінальну справу

Пізніше вона повідомила, що у виправній колонії особливого режиму №7 Володимирської області адвокату сказали, що Навального там також немає.

Сьогодні раніше стало відомо, що Навального не підключили до засідання суду по відеозв'язку. Минулого тижня до нього в колонію відмовлялися пускати адвоката. Таким чином, соратники політика шостий день не знають, що з ним відбувається.

Читайте також: «Меморіал» визнав адвокатів Навального політв'язнями

Як повідомляв Укрінформ, Навальний був заарештований російською владою в січні 2021 року, після повернення в Росію після лікування в Німеччині від наслідків отруєння. Навальний звинуватив в отруєнні Кремль, але російська влада заперечує свою причетність.

У березні 2022-го його засудили до дев'яти років ув'язнення у справі про "шахрайство" та "неповагу до суду". У серпні 2023-го Навального визнали винним у екстремістській діяльності й засудили до додаткових 19 років ув'язнення.

У жовтні Басманний районний суд Москви заарештував до 13 грудня адвокатів Ігоря Сергуніна, Олексія Ліпцера та Вадима Кобзєва, які представляють інтереси Навального, звинувативши їх в екстремізмі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-