США ввели санкції проти міжнародної мережі, яка фінансувала іранські проксі в Ємені

США ввели санкції проти міжнародної мережі, яка фінансувала іранські проксі в Ємені

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів запровадив санкції проти 13 фізичних осіб та організацій, які забезпечували фінансування хуситів у Ємені з боку Ірану з метою продовження дестабілізації в регіоні Близького Сходу.

Про це йдеться в повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) у четвер, передає Укрінформ.

«OFAC запровадив санкції проти 13 осіб та організацій, відповідальних за передачу іноземної валюти на десятки мільйонів доларів від продажу та відвантаження іранських товарів Корпусу вартових Ісламської революції - Сил Кудс (IRGC-QF) хуситам у Ємені», - зазначається в повідомленні.

Зауважується, що фінансування реалізовувалося через складну мережу обмінних пунктів і компаній.

«Хусити продовжують отримувати фінансування й підтримку з боку Ірану, і результат не дивує – це неспровоковані атаки на цивільну інфраструктуру та комерційне судноплавство, що порушує безпеку на морі та загрожує міжнародній комерційній торгівлі»,- підкреслив заступник міністра фінансів з питань тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон.

Читайте також: Штати обіцяють реагувати на атаки хуситів проти цивільних суден у Червоному морі

Як повідомлялося, впродовж останніх місяців хусити здійснювали численні неспровоковані ракетні та безпілотні атаки по Ізраїлю, а також загрожували комерційним суднам у Червоному морі та Аденській затоці. Військові кораблі США, які діють у міжнародних водах, були змушені відповідати в порядку самооборони на ракетні атаки з боку хуситів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-